Safe Pet Cosmetics

Iv San Bernard har i 2019 gennemført en certificering om sikkerheden for dyrene i deres produkter.

Det gælder fabrikation, pakning og ikke mindst indholdet i produkterne.

Alle produkter fra Iv San Bernard overholder EU’s lovgivning omkring kosmetisk indhold til mennesker (kosmetikloven).

Desværre findes der ikke en specifik lovgivning omkring plejemidler til dyr, hvilket betyder at der på shampoo og conditioner/balsam ikke er krav om holdbarheds angivelse, angivelse af indhold m.m. Heller ikke specielle krav til produktindholdet.

Plejemidlerne er kun reguleret i EU’s bredere kemilovgivning ”REACH”, hvor al kemi omkring os er angivet.

Med overholdelse af Specifikationer på samme niveau som kosmetiklovgivningen, har Iv San Bernard hævet deres kvalitet og sikkerhed for dyrene til et højere niveau.

Certifikatet bliver jævnligt fornyet med ny test hos Iv San Bernard, og det nye certifikat fra november 2021 er tildelt af virksomheden:

”Bureau Veritas” – een af verdens førende virksomheder inden for inspektion, rådgivning og certificering.

Det er en stor glæde at være importør af produkter fra Europas og Asiens største og verdens mest innovative producent, der gennem denne certificering viser at sikkerheden for dyrene er vigtig.

(Læs om baggrunden for Safe Pet Cosmetics nedenfor)

Baggrunden for Safe Pet Cosmetics

”Safe Pet Cosmetics” specifikationerne afslutter den absurde sammenligning mellem vask af hunde og vaskemidler til biler!

Produktionen af kosmetiske produkter til dyr oplever et konstant voksende marked både i størrelse og forskellighed på baggrund af den voksende interesse for dyrene. På trods af den tiltagende vigtighed af forskellige typer plejeprodukter til dyrene, er der til dato ingen offentlig regulering af disse produkter i modsætning til, hvad vi ser omkring medicin og medicinsk udstyr.
Plejeprodukterne er faktisk klassificeret som ”free sale” og behandles derfor som generelle kemiske produkter såsom vaskemidler til bilvask. Uden nogen reel beskyttelse (i sammensætning af indhold og derfor i sikkerheden) for de dyr, de er fremstillet til. Og når dette ikke er reguleret, så er ansvarligheden lagt direkte op til producenterne.

” Til dato findes der ingen lovgivning om kosmetiske produkter til dyr. Derfor henviser vi til kriterierne for forbrugerbeskyttelse såsom EU’s direktiv for ”free sale” produkter, de eksisterende regler om kemikalier samt de der relaterer sig om kritisk kosmetik, en meget højt reguleret kategori” – udtaler Sara Palombella, Pharma & Cosmetics Product Leader of Bureau Veritas Italy.  

”Dette giver et paradoks: På den ene side er kosmetiske produkter til dyr kategoriseret blandt kemiske produkter, som f.eks. vaskemidler til biler; på den anden side bruger producenterne den samme type vejledning på etiketterne, som producenter af kosmetik til mennesker – dette for at vise deres høje standard af produkter, selv om de ikke er regulerede. Dette giver stor forvirring hos forbrugerne som sammenligner produkter til dyr med produkter til mennesker”.

”Den nuværende situation viser et hul i lovgivningen. Som det er nu, er hverken sundheden for dyr eller mennesker beskyttet”. Tilføjer Sara Palombella.

For at imødekomme denne selvmodsigelse i et hastigt voksede marked for kosmetik til dyr, er Bureau Veritas Italy i øjeblikket de eneste autoriseret til denne type certificering. De har i samarbejde med Angel Consulting (der har toksikologisk viden - både til mennesker og dyr) udviklet specifikationerne til ”Safe Pet”.

Disse specifikationer har til formål at forbedre virksomhedernes viden og arbejde for at garantere sikkerheden i kosmetiske produkter til dyr på samme måde som til mennesker.
Derudover ønsker de og opfordrer til en kulturændring omkring beskyttelse af dyrene med en nødvendig certificering.

Bureau Veritas gennemførte verificeringen af produkterne og gav det første ”Safe Pet Cosmetics” certifikat til firmaet Iv San Bernard i Toscana, Italien.

Iv San Bernard er i dag over hele verden synonymt med kvalitet gennem 26 år med kosmetiske produkter til dyr. Iv San Bernard har udviklet 14 kosmetiske linjer til hunde og katte med en total på 250 forskellige produkter solgt i mere end 40 lande.

Takket være denne certificering har Iv San Bernard opnået ret til at bruge ”Safe Pet Cosmetics” mærket på de certificerede produkter.