"Van Dijk" - en grim historie der endte godt

En længere fortælling, men vi håber den giver forståelse for hvor slemt en hud kan have det, og hvad der kan gøres for hjælp.

Forhistorie:

Van Dijk er født midt i oktober 2020 og er en lille blandingshund, der som voksen vejer omkring 3 kg.

Han blev købt og afhentet af sine nye ejere i december og er en lille vaks hvalp med en stor vilje.

Allerede ved afhentning viser det sig at han har en del bare pletter med hårmangel og rød beskadiget hud. Desuden klør han sig voldsomt.

Opdrætter fortæller at han er blevet behandlet for skab hos dyrlægen i forbindelse med vacc. og chipning – hvilket dyrlægen afviser.

Behandlingsforløb:

Fra den 16.12 og indtil 15.02.2021 er han ved dyrlæge i alt 7 gange, hvor hans hud bliver behandlet for infektion m.m. med special shampoo og cremer. Herunder antibiotika mod ringorm.

Hans tilstand bliver dårligere, og ved sidste besøg vurderer dyrlægen at de ikke kan gøre mere for ham.

Billeder før behandlinger startes (tekst fortsætter nedenfor)

Ejerne havde hørt om os og vi blev kontaktet den 16.02.21

Dagen efter kom Van Dijk til os for hjælp, og efter gennemgang af forløbet, dyrlægens udtalelser, medicinering m.m. samt hvordan hans hud havde det, gik vi i gang med SPA-behandling med ozon samme dag.

Van Dijk er 4 mdr. gammel og et problem er at hans eget immunforsvar ikke er fuldt udviklet endnu, så det kan tage længere tid at se fremgang.

Van Dijk fik i alt 15 SPA behandlinger. Hver med forbehandling (PRE-mask), vask med spc. Shampoo og Olie med ozon og sidst SPA-behandling: Hydro massage med ozon i 20 min. med forskellige produkter i vandet der hjælper hudlaget og styrker hudens unge immunforsvar.

De første 11 behandlinger blev lavet med 1 uges mellemrum.

Huden viser fremskridt og vi får undervejs kontrol over hans voldsomme kløe. Han er nu 7 mdr. og hans immunforsvar er ved at være færdigudviklet og kan hjælpe med bekæmpelse af hudproblemerne.

12. behandling 11 dage senere, 13. og 14. behandling med 3 ugers mellemrum.

Herefter gik der 2 mdr. før sidste behandling i august.

Billeder af Van Dijk i behandling (mere tekst nedenfor)

Imellem behandlingerne har de hjemmebehandlet huden med speciel lotion og vasket ham om sommeren inden behandlingen i august.

Sidste behandling i august viste stor fremgang og de har efter den selv plejet ham med shampoo og conditioner blandinger.

Han kom på besøg i starten af november og er nu rask. Kløen er væk og der mangler 2 små områder med pels, som er på vej. Huden er fuldt fungerende igen.

Pelsen er vokset så meget, at de fik en ”Uld og filter” behandling med hjem!

Han kom herefter til dyrlæge den 7. december og blev erklæret helt rask.

Vi kunne ikke få en større julegave, og vi håber at det kan inspirere andre til at forstå hvad der kan lade sig gøre ved ”bare” at pleje sin hund – en pleje/behandling der handler om dermatologisk at styrke hudlagets immunforsvar til at hjælpe sig selv med at bekæmpe hudproblemer.

Opdatering januar 2022:  Van Dijk har det perfekt og bliver plejet for uld og filtre.